Het verhaal van ons hout

Co2 opgeslagen in een sieraad van moeder natuur

Wist u dat er per dag 40 vrachtwagens hout uit de Nederlandse bossen worden afgevoerd? De bomen die worden gerooid gaan hoofdzakelijk naar de papierindustrie en spaanplaatfabrieken. Een gedeelte gaat door de versnipperaar en is de basis voor biomassa. In samenwerking met Staatsbosbeheer zijn we op zoek gegaan naar nieuwe duurzame toepassingen van dit Hollandse Hout. De collectie REDWOOD boomstamtafels

Vier boomsoorten uit de Nederlandse bossen vormen de basis van de REDWOOD collectieboomstamtafels. De Douglas spar, populier, beuk en Amerikaanse eik hebben elk hun eigen verhaal en natuurlijke uitstraling. Een waardevol en duurzaam sieraad van moeder natuur wat meer dan een leven lang mee gaat.

Onze filosofie

Wij brengen op ambachtelijke wijze Nederlands hout in de kantoren. Dit hout uit de bossen van Staatsbosbeheer laten we zagen, schaven, drogen conform de wensen van de klant. Hiermee dragen wij bij aan de kwaliteit van de Nederlandse bossen en een positieve CO2 footprint.  

Redwood tafels voor het leven

Bij REDWOOD koopt u een tafel voor het leven. Samen zorgen we ervoor dat de tafel goed wordt onderhouden en nooit op de afvalberg beland of in de verbrandingsoven verdwijnt. Mocht u na verloop van tijd toch iets anders willen, dan geeft u hem gewoon weer terug en zorgen wij dat hij opnieuw zijn weg vind naar een andere gebruiker. Een handgemaakte boomstamtafel van REDWOOD is een sieraad van moeder natuur. Een tafel die een leven lang meegaat en langer!

Onze tafels eten Co2

Zij groeien doordat ze CO2 eten. Redwood biedt robuuste boomstamtafels voor het leven. Wij onderhouden uw tafel als u dat wenst. Mocht u na verloop van tijd toch iets anders willen geeft u hem gewoon weer terug en zorgen wij dat hij opnieuw zijn weg vind naar een andere gebruiker. Een handgemaakte boomstamtafel van REDWOOD is een sieraad van moeder natuur. Een tafel die een leven lang meegaat en langer!

Hergroeibaar meubilair

Het meubilair van REDWOOD kenmerkt zich door haar robuuste en natuurlijke uitstraling. Ontworpen door moeder aarde en door onze meester meubelmakers op ambachtelijke wijze bewerkt tot unieke sieraden. Iedere boomstamtafel heeft een uniek signatuur zichtbaar aan de natuurlijke vorm van de boom, jaarringen, kleur van het hout, verhouding licht en donker en de loop van de nerven.  

En als u aan de stamtafel in een goede ambiance de weekafsluit met uw collega’s op het kantoor of met de familie geniet van een gezellige avond dineren aan deze robuuste boomstamtafel, groeien de volgende generatie REDWOOD boomstamtafels al weer in de bossen.

Het verhaal van de Douglas spar

De douglasspar is een snelgroeiende naaldboom. De boom heeft een piramidaal vormige kroon waarvan de bovenste takken opgaand groeien en de onderste doorhangen. De naalden zijn donkergroen en hebben aan de onderzijdetwee witte strepen. Bij het kneuzen van de naalden komt een citrusachtige luchtvrij. De kegels zijn eivormig en roodbruin van kleur.

De douglasspar is een veel aangeplante soort in de Nederlandse bossen, voornamelijk voor de houtproductie. De boom wordt nauwelijks toegepast in het stedelijke gebied, hooguit in bosrijke tuinen of parken.

De nerf is fijn en de draad loopt vrij recht, maar toont soms ook een spiraalvormige groei en golvende draad. De stammen worden gezaagd tot platen van circa 50 mm dikte. De platen kunnen met of zonder schors tot robuuste en zeer stoere boomstamtafels gemaakt worden. Om de platen goedvlak en recht te houden worden delen terug gedroogd naar 16-18%. Bekijk onze douglas boomstamtafel

Het verhaal van de Beuk

De beuk is een oeroude Hollandse boom die onder andere op de Veluwe groeit. De houtsoort kent vele toepassingen. Zo wordt het gebruikt voor meubels, trapleuningen en speelgoed.  Veelal wordt hiervoor het egale beuken gebruikt. Wij hebben echter gekozen voor het gebruik van robuust rustieke stammen. Deze stammen hebben we in samenwerking met Staatsbosbeheer geselecteerd en gekapt.

Door de gevarieerde groei hebben deze stammen een unieke kleurschakering en veel noesten. Dit maakt de stammen zeer geschikt voor de productie van meubels. De stammen zijn opgezaagd in platen van circa 58 mm dik en bezitten nog steeds de schorskanten. Deze platen met een robuuste uitstraling worden vervolgens gedroogd tot 14-16%. Hierdoor zijn ze geschikt voor binnen toepassingen. Meestal hebben de platen een afmeting van 58 mm dik, 50 cm breed en circa 300 cmlang. Bekijk onze beuken boomstamtafels.

Het verhaal van de Amerikaanse Eik

De Amerikaanse Eik is een boom die onder andere op de Veluwe groeit. De houtsoort kent vele toepassingen. Zo wordt het gebruikt voor vloeren, meubels, keukens en houten bijgebouwen. Eiken is te koop in vele kwaliteiten. Wij hebben gekozen voor robuust Eiken stammen. Deze stammen hebben we in samenwerking met Staatsbosbeheer geselecteerd en gekapt.

Door de gevarieerde groei hebben deze stammen een unieke kleurschakering en veel noesten. Dit maakt de stammen zeer geschikt voor de productie van meubels. De stammen zijn opgezaagd in platen van circa 58 mm dik en bezitten nog steeds de originele kant.

Deze platen met een robuuste uitstraling worden vervolgens gedroogd tot 12-14%. Hierdoor zijn ze geschikt voor binnen toepassingen. Meestal hebben de platen een afmeting van ca. 40 cm breed en ca. 300 cm lang. Bekijk onze Amerikaans Eiken boomstamtafels.

Het verhaal van de Populier

De populier is een snelgroeiende boom die in het Nederlandse landschap veel voorkomt. Onder andere de oer-Hollandse klomp wordt ervan geproduceerd. De houtsoort is licht en makkelijk te bewerken. De populier kan behoorlijk dik worden en zijn stam is daarom zeer praktisch voor tafelbladen.

Om de houtsoort te verduurzamen wordt deze thermisch gemodificeerd. Dit betekent dat de houtcel onder invloed van hitte wordt aangepast. Naast verduurzaming zorgt dit ook voor de mooie donkerbruine kleur. De karakteristieke bladen zijn licht van gewicht en daarom als tafel makkelijk verplaatsbaar. Verder zijn ze uitstekend toepasbaar bij buiten meubelen. Bekijk onze Populier boomstamtafels

Blijf op de hoogte

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en inspiratie.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.